بازدید این صفحه: 504

لیست بیمارستان های خصوصی اردبیل

لیست بیمارستان های خصوصی اردبیل

List Bimarestan Haye Khosousi Ardebil

 

 

بیمارستان ارتا

 

 

بررسی نتايج لاپاروسکوپيک کله سيستکتومی در بيمارستان های آرتا و سبلان شهر اردبيل در سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸

نویسندگان:هرمز عظيمی * ، شعله خادم عباسی

چکیده ی مقاله
زمينه و هدف: اولين جراحی کله سيستکتومی به روش لاپاروسکوپی در سال ۱۹۸۵ انجام شد و در حال حاضر بيش از ۹۰% جراحيهای کله سيستکتومی در کشورهای پيشرفته به روش لاپاروسکوپيک انجام می شود. اين روش يکی از شايعترين جراحی های الکتيو محسوب می شود. هدف از انجام اين مطالعه بررسی اولين گروه بيماران تحت لاپاروسکوپيک کله سيستکتومی در استان اردبيل در دو بيمارستان آرتا و سبلان که توسط يک جراح تحت عمل قرار گرفته اند، می باشد تا فراوانی و نوع عوارض ايجاد شده بعد از عمل در اين روش و ميزان تبديل به جراحی باز مورد بررسی قرار گيرد.
روش کار: در اين مطالعه که به روش توصيفی – تحليلی صورت گرفت، ۲۰۰ بيمار (۱۷۶ نفر زن و ۲۴ نفر مرد) که با تشخيص قطعی کله سيستيت (سنگ کيسه صفرای علامتدار) از مهر ماه ۱۳۸۵ تا اول سال ۱۳۸۸ تحت عمل لاپاروسکوپيک کله سيستکتومی قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند و اطلاعات به وسيله پرسشنامه (تا ۶ ماه بعد از جراحی) جمع آوری شد. تحليل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون مجذور کای صورت گرفت و ۰۵/۰ > P به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد.
يافته ها: ميانگين سن بيماران ۶/۴۴ سال بود. در تشخيص های نهايی، ۱۶۸ نفر (۸۴%) کله سيستيت مزمن و ۳۲ نفر (۱۶%) کله سيستيت حاد داشتند. فقط ۸ نفر (۴%) تبديل به جراحی باز شد. هشت مورد (۴%) دچار عوارض ارگانيک شدند که شامل: ۴ مورد (۲%) ايکتر بعد عمل، ۱ مورد (۵/۰%) تب بعد از عمل، يک مورد (۵/۰%) ليک صفراوی، يک مورد (۵/۰%) نشت مختصر مواد خونابه ای از محل عمل و يک مورد (۵/۰%) مربوط به افزايش آنزيم های کبدی بدون علائم ديگر بود. از ميان عوامل خطر تبديل به جراحی باز، بين کله سيستيت حاد و جنسيت مرد با تبديل به جراحی باز ارتباط معنی دار ديده شد. در مورد ميزان رضايتمندی بعد از عمل، ۵/۸۹% رضايت کامل، ۵/۲% نارضايتی کامل و ۸% نارضايتی نسبی داشتند. هيچ مورد مرگ و مير ديده نشد.
نتيجه گيری: کله سيستکتومی لاپاراسکوپيک بعنوان روش انتخابی و استاندارد درمان سنگ های کيسه صفرا دارای مزايای بسيار بالايی می باشد ولی در کنار آن يک سری عوارض وجود داشته که اکثريت اين عوارض با درمان طبی و بدون نياز به جراحی قابل درمان و کنترل می باشد در ضمن در تبديل کله سيستکتومی لاپاراسکوپيک به جراحی باز عواملی مرتبط بوده مانند جنسيت مذکر، کله سيستکتومی حاد و تبحر و مهارت جراح که با کنترل اين عوامل در حد امکان می توان تبديل به جراحی باز را بيش از پيش کاهش داد.

 

فروش طرح گلدوزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *