بازدید این صفحه: 1569
علائم و نشانه های بیماری های پوستی ناحیه ی تناسلی زنان

علائم و نشانه های بیماری های پوستی ناحیه ی تناسلی زنان

علائم و نشانه های بیماری های پوستی ناحیه ی تناسلی زنان

 

خارش ناحیه ی تناسلی در زنان بسیار آزاردهنده می باشد و در صورتی که این خارش همراه با التهاب و خراش های پوستی باشد، می توان گفت که فرد به بیماری پوستی مبتلا می باشد. در ادامه به انواع بیماری های پوستی که می توانند علاوه بر سایر اعضای بدن، ناحیه تناسلی زنان (واژن) را نیز درگیر کنند می پردازیم.

اگزما

اگزما که یک نوع خشکی پوست آزاردهنده می باشد، در واژن خود را به صورت راش های قرمزرنگ و خارش دار نشان می دهد. این مشکل ناشی از واکنش اشتباه سیستم ایمنی است جزو بیماری های خودایمنی می باشد.

برخی افراد نسبت به صابون ها، پاک کننده ها و کرم ها حساسیت دارند. یک استروئید موضعی (پماد کورتونی) و یا تغییر محصولات مصرفی می تواند به بهبودی و رفع ناراحتی کمک کند. استروئید های موضعی سرکوب کننده های ایمنی هستند که به رفع مشکلاتی چون اگزما، ویتیلیگو و پسوریازیس کمک می نمایند.

لیکن اسکلروز

این بیماری نادر و مزمن با ضایعه های سفید یا قرمز رنگ و سفت شناخته می شوند و ممکن است در هر جای دیگر بدن نیز خود را نشان دهند. اما معمولا این حالت در واژن و در افراد یائسه دیده می شود. در حالی که هنوز دلیل روشنی برای این بیماری ذکر نشده است، اما برخی متخصصان، اختلالات هورمونی و فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی را دلیل بروز آن می دانند.

برای تشخیص و تأیید این بیماری نیاز به یک بیوپسی (نمونه برداری) وجود دارد. استفاده از پماد کورتونی به نرم تر کردن پوست و از بین بردن علائم کمک  می کند. این در حالی است که ممکن است این مشکل در برخی افراد به صورت مادام العمر باشد و یا برای مدتی زیاد به طول بیانجامد.

پسوریازیس

متأسفانه بثورات پوسته دار و قرمزرنگ روشن پسوریازیس می تواند در اندام تناسلی نیز خود را نشان دهد. رایج ترین نوع این  بیماری در زنان پسوریازیس مژوس نام دارد که به صورت ضایعات قرمز صاف و خشک بوده و می تواند تا ناحیه کشاله ی ران را نیز درگیر کند، به خصوص آن قسمت هایی که با لباس تماس دارند.

در حالی که هیچ درمانی برای این مشکل وجود ندارد، داروهای موضعی استروئیدی و غیر استروئیدی می تواند به تسکین درد کمک کند.

لازم به ذکر است که به دلیل حساس تر بودن پوست ناحیه سایر نقاط بدن، باید از کرم های مربوطه و مناسب استفاده  شود. گزینه های دیگر برای تسکین درد و بهبودی بیماری، تغییر برنامه غذایی، ورزش منظم و کاهش سطح استرس است.

درماتیت تماسی

استفاده‌ی بیش از حد از مواد معطر مانند اسپری ها و همچنین صابون برای شستشو و نظافت ناحیه ی تناسلی می تواند باعث بروز درماتیت تماسی شود. بثورات خارش دار قرمز رنگ با تاول های کوچک از مشخصه های درماتیت (التهاب پوست) تماسی هستند. برای بهبودی بهتر است از شستشو دهنده های بدون بو و با قدرت تحریک کمتر استفاده شود.

ویتیلیگو

لکه های روشن و سفیدرنگ پوستی، نشانه ی بیماری ویتیلیگو هستند. این بیماری یک اختلال پوستی است که طی آن  بخش هایی از سلول های پوست خاصیت ساخت رنگدانه ی خود را از دست می دهند. این بیماری، یک بیماری خودایمنی ژنتیکی است که با داروهای موضعی می توان علائم را کنترل نمود.

 

منبع: تبیان

فروش طرح گلدوزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *