بازدید این صفحه: 567

پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز جهانی مالاریا

اخبار جديد از وزارت بهداشت,وزارت بهداشت,وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکي,اطلاعات پزشکي,مقالات پزشکي,خبر هاي جديد از دنياي پزشکي (2)

پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز جهانی مالاریا

  تعداد موارد بومی مالاریا در کشور در ۵ سال گذشته از ۱۱ هزار نفر به ۲۴۶ مورد تا پایان سال ٩٣ کاهش یافته است

 

 

 وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به مناسبت روز جهانی مالاریا پیامی صادر کرد.

 به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ دکتر سید حسن هاشمی در این پیام آورده است : براساس گزارش‌های دریافتی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، تعداد موارد بومی مالاریا در ۵ سال گذشته از ۱۱ هزار نفر به ۲۴۶ مورد در پایان سال ۱۳۹۳ رسیده که موفقیت بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.

وزیر بهداشت در این پیام اظهار امیدواری کرده است که بزودی شاهد روزی باشیم که موردی از مالاریای بومی در کشور گزارش نشده و گواهی حذف مالاریا توسط مراجع رسمی بین‌المللی به نام جمهوری اسلامی ایران صادر شود.

متن کامل این پیام به شرح زیر است:

 

یکی از مسائل جدی حوزه بهداشت و مهم‌ترین بیماری انگلی در تعدادی از کشورهای جهان، به ویژه در مناطق گرمسیری، مالاریا است. بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال گذشته میلادی، ۱۰۳ کشور جهان کماکان برای این بیماری اندمیک محسوب می‌شوند و طی همین سال ۱۹۸ میلیون مورد بیماری در جهان گزارش گردیده که منجر به ۵۲۸۰۰۰ مورد مرگ شده است.

در ایران نیز این بیماری از سال‌های دور وجود داشته و پزشکان با آن آشنا بوده‌اند. موارد بومی مالاریا (ناشی از انتقال محلی عفونت) در جنوب و جنوب شرقی کشور از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش گرمسیری استان کرمان (هفت شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت) دیده می‌شود.

‌روز جهانی مالاریا، فرصت مناسبی است برای تبادل بیشتر تجربیات کشورها در خصوص کنترل این بیماری، حمایت از تلاش‌های انجام شده، ارائه نتایج مطالعات و کشف‌ داروها و حشره‌کش‌های جدید در سراسر جهان.

در کشور ما اما وضعيت ناهمگون انتقال مالاريا و توقف انتقال محلي آن در بیش از ۹۰ درصد مناطق، اين بيماري را در بسياري از استان‌ها به يك مشكل فراموش شده تبدیل کرده است. همچنین مهاجرت‌هاي كنترل نشده از مرزهاي شرقي و گسترش آثار آن به تمام مناطق کشور، شرايط را براي حذف مالاريا بسيار دشوار نموده است. با این وجود از طریق مديريت صحيح منابع، تلاش مؤثر كارکنان زحمتکش برنامه و حمايت همه جانبه مديران استاني، اين مشكلات علي‌رغم عدم بهره‌مندي از رديف اختصاصي بودجه، به شكل قابل توجهي تقلیل یافته و زمينه حذف مالاريا در کشور فراهم گردیده است.

آن چنان که حذف مالاریا در جمهوری اسلامی ایران، که طی سال‌های طولانی به هیچ وجه در تصور کارشناسان و مدیران سازمان جهانی بهداشت نمی‌گنجید، در شرف به بار نشستن است. آن هم در مجاورت ايالت بلوچستان کشور پاكستان كه از آلوده¬ترين مناطق بشمار مي‌رود.

اینجانب ضمن قدردانی از هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد و نماینده محترم سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران به پاس حمایت‌های‌شان از برنامه حذف مالاریا، پیشرفت‌های به دست آمده طی پنج سال اخیر را به رؤسای محترم دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی و مجموعه تحت مدیریت‌شان تبریک عرض می‌کنم. براساس گزارش‌های دریافتی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، تعداد موارد بومی مالاریا در ۵ سال گذشته از ۱۱ هزار نفر به ۲۴۶ مورد در پایان سال ۱۳۹۳ رسیده که موفقیت بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.

انشااله بزودی شاهد روزی باشیم که موردی از مالاریای بومی در کشور گزارش نشده و گواهی حذف مالاریا توسط مراجع رسمی بین‌المللی به نام جمهوری اسلامی ایران صادر شود.

بازگشت

فروش طرح گلدوزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *