بازدید این صفحه: 4572

سرطان بیضه

درمان+بيماري+درمان بيماري+درمانه بيماريه+درمان+بيماري+بيماريه+پيشگيري+ (4)

 سرطان بیضه

علت ایجاد سرطان بیضه چیست؟

در حالت کلی علت ایجاد کننده سرطان بیضه مشخص نیست ولی بعضی از عوامل شناخته شده خطر ایجاد سرطان بیضه را شدیداً بالا می برد که در رأس آن ها بیضه های پایین نیامده هستند. بیضه در حالت طبیعی و در دوران جنینی از ناحیه کمر به طرف کیسه های بیضه طی مسیر کرده و در داخل بیضه ها قرار می گیرد. به علت های مختلف ممکن است بیضه در این مسیر در شکم و یا کانال بالای بیضه گیر بیفتد و پایین نیاید که به آن بیضه نزول نکرده گفته می شود.

درمان+بيماري+درمان بيماري+درمانه بيماريه+درمان+بيماري+بيماريه+پيشگيري+ (1)

امروزه متخصصین زنان و زایمان و پزشکان اطفال در هنگام تولد نوزاد پسر این معاینه را در هنگام تولد انجام می دهند و به مادرها نیز توصیه می کنم پس از زایمان پسر از نظر وجود ۲ بیضه در کیسه بیضه نوزاد را معاینه کنند و در صورت خالی بودن کیسه بیضه بلافاصله باید به پزشک مراجعه نمایند. این بیضه ها ۲ تا ۳ ماه بعد از تولد نزول می کنند و در غیر اینصورت شانس نزول خودبخودی بسیار پایین می باشد و باید با عمل جراحی بیضه نزول نکرده را در داخل قرار داد.

یکی از علل شناخته شده سرطان بیضه، بیضه های نزول نکرده هستند. هر چه بیضه در قسمت بالاتر گیر افتاده باشد شانس تبدیل شدن به سرطان بیشتر است و در حالت کلی این بیضه ها ۵-۴ برابر بیضه های طبیعی در معرض سرطان بیضه هستند.

 درمان+بيماري+درمان بيماري+درمانه بيماريه+درمان+بيماري+بيماريه+پيشگيري+ (2)

علامت سرطان بیضه چیست؟

سرطان بیضه اغلب خود را به صورت بزرگ شده گی تدریجی بیضه و یا تغییر قوام و سفت شدن تمام بیضه و یا قسمتی از آن و یا برجسته گی توده سفت در بیضه به همراه احساس سنگینی در همان بیضه خود را نشان می دهد که اغلب توسط خود فرد و در معاینه خود مشخص می گردد. در مراحل پیشرفت ممکن است با انتشار به شکم و ریه و کبد با سرفه، ضعف، کم خونی و کاهش وزن خود را نشان دهد. پس در اینجا توصیه می کنم: در راستای پیشگیری بهتر از درمان است، مردان مجوان هر از چند گاهی بیضه هایشان را معاینه نمایند و هر یک از علاتم ذکر شده را پیدا کردند بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.

درمان+بيماري+درمان بيماري+درمانه بيماريه+درمان+بيماري+بيماريه+پيشگيري+ (3)

 در صورت بزرگی بیضه و سفت شدن آن چه کار باید کرد؟

اولین اقدام این است که به دکتر جراحی کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دکتر پس از معاینه بیضه شما درخواست آزمایشات هورمونی سرطان بیضه و سونوگرافی خواهد کرد. هر گونه تغییر قوام بیضه در سونوگرافی تحت عنوان هیپواکو سرطان بیضه است مگر اینکه خلافش ثابت شود. در صورت شک به سرطان بیضه قطعی ترین و بهترین روش درمان برداشتن همان بیضه است که به صورت عمل سرپائی انجام می شود و سپس نمونه را به آزمایشگاه جهت بررسی نوع سرطان بیضه می فرستند و پس از آن بر اساس گزارش آزمایشگاه پاتولوژی ادامه درمان توسط دکتر شما انجام خواهد شد.

در اینجا لازم می دانم ذکر کنم که سرطان بیضه سریعاً از طریق مسیر غده های لنفی به درون شکم بیمار منتشر می شود و لذا جهت بررسی آن دکترتان حتماً از شما CT اسکن شکم و لگن نیز درخواست خواهد کرد. بسته به جواب پاتولوژی گزارش شده اگر نوع سرطان بیضه سمینوما باشد تنها چند جلسه رادیوتراپی کافی است و نیاز به شیمی درمانی و جراحی دیگر ندارد. اگر نوع سرطان غیر سمینوما باشد باید حتماً از طریق جراحی شکم مسیر غده های لنفی بررسی و آنها را برداشت تا خطر انتشار کم شده و یا از بین برود. در صورت بزرگ شدگی غده های لنفاوی باید از شیمی درمانی کمک گرفت

درمان+بيماري+درمان بيماري+درمانه بيماريه+درمان+بيماري+بيماريه+پيشگيري+ (5)

طول عمر بیماران مبتلا به سرطان بیضه چطور می باشد؟

اگر این سرطان زود تشخیص داده شود در ۹۵ درصد بیماران بهبودی کامل حاصل می شود ولی اگر در مرحله پیشرفته باشد این شانس پایین می آید ولی باز با شیمی درمانی و جراحی و رادیوتراپی امروزه بیماران مبتلا سالهای سال به زندگی خود ادامه می دهند. نکته بسیار مهم در اینجا حفظ نطفه های مرد برای باروری می باشد. چون اغلب افراد مبتلایان به سرطان بیضه جوان هستند و در بسیاری از موارد تصمیم به بچه دار شدن دارند لذا توصیه می کنم قبل از هر اقدام درمانی باید به یک مرکز نگهداری اسپرم مراجعه و در بانک اسپرم نطفه های خود را پس انداز کنند که در آینده از آنها جهت بارداری زوجین استفاده کنند.

بازگشت

فروش طرح گلدوزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *