بازدید این صفحه: 1128

استفاده از پرستار تحصیلکرده برای ارائه خدمات مراقبتی ابتدایی و اولیه به بیمار، مقرون به صرفه نیست

استاد پرستاری و معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی پزشکی اصفهان;

  استفاده از پرستار تحصیلکرده برای ارائه خدمات مراقبتی ابتدایی و اولیه به بیمار، مقرون به صرفه نیست/ نباید از خانواده بیماران به عنوان همراه مریض استفاده کرد

 

استاد پرستاری و معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی پزشکی اصفهان ضمن ابراز تعجب از نگرانی پرستاران از جایگزین شدن رده کمکی پرستاران با آنان گفت: پرستارانی که ۴ سال درس می­خوانند چطور نگران این هستند که بهیاران یکساله یا کمک پرستار با گذراندان یک دوره یکساله می توانند به عنوان پرستار، نقش ایفاء کنند.

 دکتر حیدر علی عابدی در گفت و گوی اختصاصی با وب­دا در رابطه با تربیت نیروهای کمکی و تامین نیروی انسانی حوزه پرستاری، گفت: ما باید از زاویه دید بیمار و نه از زاویه دید تخصصی پرستار و یا اقشار تحصیل­کرده به موضوع تامین نیروهای کمکی در حوزه پرستاری نگاه کنیم، هدف اصلی این است که مراقبت خوبی در بیمارستان­های کشور به بیماران ارائه دهیم و برای مراقبت خوب باید افراد مناسبی را تربیت کنیم.

این استاد پرستاری توضیح داد: یکی از مشکلات اساسی حوزه پرستاری این است که به دلیل کمبود نیروی کمکی برای مراقبت از بیمار، بالاجبار یکی از اعضای خانواده وی را در بیمارستان نگه می داریم. وقتی خانواده­ای را مجبور می­کنیم که از بیمار بستری مراقبت کند، مشکلاتی را برای سیستم درمانی و خانواده او درست می کنیم. بنابراین باید شرایطی را فراهم کنیم که هیچ کس، بالاجبار کنار بیمار نباشد و نگرانی از بابت مراقبت بیمارش نداشته و با آسودگی خاطر بیمار را در بیمارستان بستری نماید.

دکتر عابدی در ادامه گفت: مقرون به صرفه نیست که برای ارائه خدمات اولیه و ابتدایی بیمار، از افراد با تحصیلات بالا استفاده کنیم و از طرفی باید خانواده بیمار را از زحمات مراقبت و ارائه خدمات اولیه برای بیمارش برهانیم.

به اعتقاد وی نیروی کمکی پرستاری که خدمات اولیه را به بیمار ارائه می دهد، بیمار یار یا کمک بهیار نامیده می شود.

دکتر عابدی افزود: کمک بهیار نقش همراه مریض در بیمارستان ها که در حال حاضر خانواده بیمار بر عهده دارند را انجام می­دهد و برای انجام کارهایی که نیاز به مهارت­های تخصصی و دانش فیزیولوژی، آناتومی و فارماکولوژی نیست و فرد نیاز به گذراندن دوره های آموزشی خاص کوتاه مدت دارد تا مهارت­هایی در حد تامین نیاز های مهارتی مراقبت را ارایه دهد، رده ای که من آن را کمک پرستار (بهیار ) می نامم، نیاز است.

وی استفاده از عنوان کمک پرستار را برای این رده مراقبتی ضروری عنوان کرد و گفت: استفاده از عنوان کمک پرستار موجب می شود تا سوء تفاهمی در استفاده از اسامی که در گذشته وجود داشته است پیش نیاید.

دکتر عابدی تاکید کرد: نیروی دانشمندی که مسلط بر علوم انسانی، فیزیولوژی و علوم دارویی است; پرستار است که بیماری­ها، نحوه انتقال؛ علایم و واکنش­های بیمار را می شناسد و بر تمام پاسخ­های جسمی و روانی و مشکلات بیمار آگاه است و به طور قطعی می تواند مشکلات بیمار را مدیریت کند و به پزشک به طور اصولی گزارش دهد.

دکتر عابدی برای تکمیل سخنان خود گفت: ما نمی توانیم از پرستار تحصیل­کرده، کارهای ابتدایی بخواهیم و این مقرون به صرفه نیست و در ضمن تربیت این تعداد پرستار در هیج زمانی و در هیچ کشوری بطور کامل ممکن نیست بنابراین ما باید مجهز به تیم های سازمان­دهی شده باشیم تا بتوانیم مراقبت ایده ال به بیمار ارائه بدهیم.

عابدی به تشریح مثالی در این خصوص پرداخت و گفت: اگر در بخشی ۴۰ بیمار داشته باشیم و نیاز به ۲۴نیروی پرستار در سه شیفت شبانه روز باشد هیچ زمانی بکار گیری چنین نیرویی امکان پذیر نخواهد بود ولی امکان بکار گیری یک ششم تا یک چهارم این نیرو ها می تواند به صورت استفاده از نیرو های بیمار یار و کمک پرستار اتفاق بیفتد.

این استاد پرستاری  از معاونت پرستاری وزارت بهداشت خواست هرچه سریعتر استانداردهای مورد نیاز سه رده شامل پرستار، کمک پرستار و در صورت لزوم بیمار یار را به تناسب هربخش تعیین و اطلاع رسانی نماید تا سوء تفاهم های ایجاد شده در بین همکاران پرستار رفع شود.

دکتر عابدی ضمن ابراز تعجب از نگرانی پرستاران از جایگزین شدن رده کمکی پرستاران با آنان گفت: پرستارانی که ۴ سال درس می­خوانند چطور نگران این هستند که بهیاران یکساله یا کمک پرستار با گذراندان یک دوره یکساله می توانند به عنوان پرستار، نقش ایفاء کنند.

بازگشت

فروش طرح گلدوزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *