بازدید این صفحه: 332

باید راه را برای تحصیل گروه پرستاری در خارج از کشور هموار کرد

وزیر بهداشت عنوان کرد:

  باید راه را برای تحصیل گروه پرستاری در خارج از کشور هموار کرد(ضرورت پایداری منابع نظام سلامت)

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه در اجرای بهتر طرح تحول نظام سلامت باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا فضای امید به یأس تبدیل نشود افزود: اگر نگاه همه ، به سازندگی در کشور است به ایجاد فضای امید نیاز داریم که این فضا جز با اعتماد محقق نمی شود.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی(وب دا)؛ دکتر سید حسن هاشمی در دیدار با مدیران پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی و سایر مراکز که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد اظهار داشت: حرکت کلی و بزرگی را در جهت تحول نظام سلامت آغاز کرده ایم که باید تلاش کنیم که این طرح استمرار داشته باشد.

وزیر بهداشت با بیان این که اجرای طرح تحول سلامت موجب رضایتمندی مردم شده است گفت : مردم به رغم همه مشکلات خود ، قدردان هر خدمتی که به آنان ارائه می شود ، هستند .

دکتر هاشمی گفت: علاوه بر مردم، نیروی انسانی و ارئه دهندگان خدمت و همچنین منابع مالی پایدار که می تواند پاشنه آشیل این طرح باشد اهمیت زیادی دارند بنابراین باید مراقبت کنیم تا منابع هدر نرود و با ارائه خدمات مناسب باعث ایجاد رضایتمندی بالایی بین مردم شویم.

ضرورت پایداری منابع نظام سلامت

دکتر هاشمی با بیان این که برای ارائه هر خدمت و ارتقاء آن قطعا به منابع مالی نیاز است تصریح کرد: نباید این منابع به صورت موسمی باشد و با تغییر یک وزیر یا یک دولت دستخوش تغییر شود.

وی با تاکید بر ضرورت اختصاص منابع پایدار به حوزه سلامت و طرح تحول سلامت و مشکلات دولت برای تامین منابع گفت :با توجه به نوسانات قیمت نفت امیدواریم بتوانیم بودجه وزارتخانه را نه از طریق یارانه و نفت بلکه از طریق اصلاح نظام مالیاتی تامین کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به حمایت های مقام معظم رهبری و قوای سه گانه از طرح تحول نظام سلامت افزود: قوای سه گانه احساس کردند که این طرح متعلق به کل نظام جمهوری اسلامی است و حمایت های لازم را از آن داشتند ضمن اینکه وزاری کابینه نیز حمایت های خوبی از این طرح داشتند.

دکتر هاشمی گفت: متاسفانه برخی تصور می کنند منابعی که صرف تربیت نیروی انسانی می شود هزینه و به نوعی دورریختن منابع است اما باید توجه داشت که هزینه برای تربیت نیروی انسانی سرمایه گذاری است به عنوان نمونه آموزش و پرورش برای پرورش نیروی انسانی در کشور از نظر هزینه ای مقام اول و وزارت بهداشت مقام چهارم را دارد اما هیچ کدام هزینه نیستند.

برای نیروهایی که بازنشسته شده اند جایگزینی نداشته ایم

وزیر بهداشت با اشاره به کمبودها در بخش تجهیزات، فضا و ساختمان، به کمبود نیروی پرستاری و پایین بودن حقوق این قشر زحمت کش اشاره کرد و گفت : ریشه این مشکلات به گذشته بر می گردد که سلامت در اولویت های بعضا ۹ تا ۱۳ قرار داشت و این باعث نارضایتی مردم می شد.

دکتر هاشمی با بیان اینکه در بخش پرستاری در وزارت بهداشت کوتاهی نکرده ایم و البته انتظار قدر شناسی هم نداریم افزود: برای کاهش فشار کاری پرستاران، باید مجوز بگیریم تا کمبود نیرو را جبران کنیم که بنده شخصا اختیار این کار را ندارم و مجلس شورای اسلامی باید مجوز را به ما بدهد.

وی افزود: اگر نگاهی به آمارهای سازمان بهداشت جهانی بیندازیم متوجه می شویم که در کشورهای منطقه، به ازاء هر ۱۰۰۰ نفر به صورت میانگین بین ۲٫۶ تا ۴ نفر پرستار وجود دارد که در ایران به ازاء هر ۱۰۰۰ نفر ۱٫۳ پرستار و حتی در برخی مناطق تهران ۰٫۴ است که می تواند باعث عدم رضایت مردم شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تا کنون برای نیروهایی که بازنشسته شده اند جایگزینی نداشته ایم افزود: به تازگی توانستیم مجوز به کار گیری ۷ هزار نیروی انسانی جدید را برای بیمارستانهای جدید در آستانه راه اندازی بگیریم.

دکتر هاشمی با انتقاد از کسانی که متوسط درآمد پزشکان کشورهای غربی را با حداکثر درآمد یک متخصص و نه میانگین آنها مقایسه می کنند افزود: بنده در آموزش و پرورش معلمی را می شناسم که برای هر ساعت تدریس ۱٫۵ میلیون تومان می گیرد پس بایید بگوییم تمام معلمان این میزان درآمد دارند؟ این بی انصافی و ظلم در حق صنف های زحمت کش جامعه است.

وی تصریح کرد: کارانه پرستاران در شروع به کار ما در وزارت  بهداشت در برخی استان ها حدود ۱۵ تا ۱۸ ماه تأخیر داشت که تمام تلاش خود را برای پرداخت به موقع انجام دادیم.

دکتر هاشمی تأکید کرد: با توجه به کمبود نیرو، موسسه ای را زیر نظر هیأت امنای ارزی راه اندازی کردیم تا نیروهای مورد نیاز را جذب کند و بر خلاف گذشته که حقوق با تأخیر و کسر کسورات همراه بوده روند پرداخت حقوق در این موسسه به صورت کشوری و عمودی است و هیچ تفاوتی بین پرستاران جز در سابقه و تحصیلات وجود ندارد.

وی اظهار داشت: همان طور که درآمد بیمارستان ها افزایش پیدا کرده است سهم پرستاران نیز باید افزایش پیدا می کرد اما انصاف نیست که به نسبت مساوی تقسیم شود به عنوان نمونه درآمد یک پرستار که به صورت شیفتی در درمانگاه کار می کند یا پرستاری که منشی رییس شده است نباید با یک پرستار که در بخش اورژانس، سوختگی و روانی مشغول است یکی باشد.

در طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد، توزیع منابع بر عهده بیمارستان ها است

دکتر هاشمی بیان داشت: طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد در مفهوم و در سطح نظری درست و کامل است اما در اجرا نیاز به ظرافت کاری هایی دارد که لازم است در صورت نیاز اصلاح و بازنگری شود.

وزیر بهداشت گفت: اختیار پرداخت مبتنی بر عملکرد را به دانشگاه ها دادیم تا در گروه پرستاری متناسب با حجم کار و رشته شغلی پرداخت شود.

وی تصریح کرد: به دلیل دخل و تصرف برخی دانشگاه ها در پرداخت، تأکید کردیم که توزیع درآمد بر عهده بیمارستان ها باشد.

دکتر هاشمی افزود: در برخی بیمارستان های تک رشته ای مانند چشم پزشکی و قلب که از میزان حداکثری، بالاتر می رود باید منابع اضافه را در بخش های کودکان، سوختگی و دیگر بخش های محروم توزیع کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه باید راه را برای تحصیلات تکمیلی پرستاری در خارج از کشور را هموار کنیم افزود: باید مراقبت شود که این اقدام تبلیغاتی و شکلی نباشد بلکه محتوایی باشد تا آورده آن بتواند در خدمت به مردم و ارتقاء کیفیت پرستاری موثر واقع شود.

تلاش برای جذب نیروی انسانی بومی

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در جذب ۷ هزار نفر نیروی انسانی، ابلاغ کرده ایم که حق به کار گیری افراد خارج از شهر مورد نیاز و غیر بومی وجود ندارد مگر در مواردی که این افراد در آن شهر وجود نداشته باشند.

دکتر هاشمی ادامه داد: لازم است که طرح تعهد خدمت برداشته شود و فرزندان مردم را به گذراندن این طرح اجباری وادار نکنیم و باید در یک برنامه ریزی مشخص و طی یک مدت زمان معلوم زمان این طرح را کاهش و سپس آن را برداریم.

وزیر بهداشت گفت: اگر طرح تعهد خدمت برای پزشکان و گروه پزشکی به منظور کسب مهارت باشد اشکالی ندارد اما چون به اجبار دختر و پسر را بدون پرداخت حقوق مناسب به کار می گیریم دارای اشکال است.

بازگشت

فروش طرح گلدوزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *