بازدید این صفحه: 956
عفونت ها علت سرگیجه های همیشگی و بی مورد هستند -دکتر حسن آبشیرینی فوق تخصص جراحی گوش-درمان آنفلوآنزا- Menier- بیماری منیر-علائم بیماری منیر-سرگیجه خوش خیم

عفونت ها علت سرگیجه های همیشگی و بی مورد هستند

عفونت ها علت سرگیجه های همیشگی و بی مورد هستند

دکتر حسن آبشیرینی  فوق تخصص جراحی گوش مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز با اشاره به تاثیر عفونت های گوش بر ایجاد سرگیجه در افراد گفت: سرماخوردگی و آنفلوآنزا موجب عفونت گوش می شود، بنابراین بهترین اقدام برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، مراجعه به موقع به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی است.
دکتر حسن آبشیرینی اظهارکرد: سرگیجه یکی از علامت های شایع است که تکرار آن افراد را ناچار به مراجعه نزد پزشک می کند. شاید به نظر برسد سرگیجه دلیل مهمی برای مراجعه به پزشک نباشد اما عموم مردم باید بدانند یکی از عوامل مهم ایجاد سرگیجه، التهابات گوش است که باید جدی گرفته شود.

وی با بیان اینکه عفونت های گوش میانی و گوش داخلی از عوامل ایجاد سرگیجه حقیقی در فرد است، ادامه داد: عفونت های مزمن و عفونت های حاد گوش میانی به ترتیب موجب پارگی پرده گوش و کاهش شنوایی می شود و چنانچه این عفونت ها درمان نشود به ناحیه مننژ، مخچه و مغز که محل تعادل بدن انسان هستند، سرایت می کند.

عفونت ها علت سرگیجه های همیشگی و بی مورد هستند

عفونت ها علت سرگیجه های همیشگی و بی مورد هستند

ابتلا به بیماری های ویروسی مانند آنفلوآنزا یا سرماخوردگی، گوش را دچار تورم و التهاب می کند و به دنبال این عارضه، عصب تعادلی در گوش داخلی نیز ملتهب و فرد دچار سرگیجه می شود.

آبشیرینی اظهارکرد: سرگیجه ناشی التهاب عصب تعادلی، ناگهانی است و زمانی که فرد قصد برخاستن از جای خود را داشته باشد دچار این سرگیجه می شود که این عارضه با احساس چرخش همراه است. سرگیجه ناشی از این بیماری معمولا بیشتر از یک هفته طول می کشد تا برطرف شود.

وی عنوان کرد: بیماری منیر (Menier) یکی دیگر از بیماری هایی است که عامل سرگیجه در افراد به شمار می رود. این بیماری به دنبال سرایت عفونت گوش به ناحیه مننژ ایجاد می شود. سرگیجه در این بیماری به صورت دوره ای اتفاق می افتد و همیشگی نیست البته این سرگیجه به صورت حمله ای و شدید و همراه با تهوع و استفراغ است و معمولا مدت برطرف شدن آن از چند دقیقه تا یکی دو روز طول می کشد.

کاهش شنوایی و وز وز گوش  از دیگر علائم بیماری منیر هستند و در بیماری منیر داشتن یک رژیم غذایی کم نمک و پرهیز از نوشیدن بیش از حد مایعات غیر ضروری مانند دوغ، چای، قهوه و نوشابه توصیه می شود. استعمال سیگار نیز این بیماری را تشدید می کند.

آبشیرینی اظهارکرد: تومور عصب شنوایی یکی دیگر از ضایعاتی است که با گوش داخلی ارتباط دارد و موجب سرگیجه می شود. علائم وجود این تومور با علائم بیماری منیر شباهت دارد. احساس صدا در گوش، کاهش شدید شنوایی و حتی ناشنوایی از عوارض ایجاد این تومور در گوش داخلی است.

عفونت ها علت سرگیجه های همیشگی و بی مورد هستند

عفونت ها علت سرگیجه های همیشگی و بی مورد هستند

وی عنوان کرد: چون عصب شنوایی در مجاورت مخچه قرار دارد، چنانچه تومور در این ناحیه بزرگ تر شود به مخچه فشار وارد می کند. این مشکل موجب می شود بیمار دچار سرگیجه شده و هنگام ایستادن یا راه رفتن تعادل لازم را نداشته باشد.

 نوع دیگری از سرگیجه با منشا بیماری های گوش وجود دارد که یک عارضه خوش خیم به شمار می رود و به دنبال مشکلاتی در مهره ها و عضلات گردن اتفاق می افتد. این نوع سرگیجه دلیل عمده مراجعه بیشتر افراد به مراکز درمانی است.

آبشیرینی گفت: سرگیجه خوش خیم، سرگیجه صبحگاهی نیز گفته می شود و زمانی که فرد صبح از خواب بیدار می شود، اتفاق می افتد. این سرگیجه برخلاف سرگیجه های ناشی از بیماری منیر و تومور عصب تعادلی، مدت زمان کوتاهی طول می کشد و معمولا با مصرف دارو قابل کنترل است. البته نوعی سرگیجه در افراد میانسال نیز رخ می دهد که ناشی از تغییر جهت گردن است.

منبع : وب سایت مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز

فروش طرح گلدوزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *